Till startsidan Kurser och föredrag Alternativmedicinksa behandlingar Lär dig mer om magneter för hälsan Böcker om hälsa Böcker om hälsa Beställ nyhetsbrev, skicka meddelanden

Magneter

Magneter har använts i årtusenden för att främja hälsan, bäde i västerlandet och i orienten.

De senaste årtiondena har den moderna forskningen bekräftat att magneter har starka helande egenskaper.

Med modern teknik har man också lykats ta fram magneter som är mycket starkare än de tidigare. Det gör att man kan använda små och lätthanterliga magneter för att uppnå en stark effekt.

Bland annat har magnetismen förmågan att öka blodcirkulationen, det gör att slaggprodukter rensas ut snabbare och skadade områden syresätts effektivare. Det leder till snabbare läkning och smärtlindring.

När man använder starka magneter ska man dricka mer vatten än vanligt eftersom de frigör slaggprodukter som behöver rensas ut.

Styrkan hos magneter mäts i Tesla eller Gauss. 1 mT (millitesla) = 10 Gauss.

De magneter som presenteras på de här sidorna är av tre olika slag:

Allmänt bruk

Magneter som man kan bära på kroppen, lägga under dryckesglaset med mera. De har en allmän effekt antingen på hela kroppen eller på det område där man sätter dem. Till den här kategorin hör Neo-megneten. Den kan användas för lokalt bruk på kroppen eller för att magnetisera vatten och andra drycker. Dessa magneter är mycket kraftfulla.

Riktat bruk

Dessa magneter används på exempelvis reflexologipunkter (sambandspunkter), akupunkturpunkter eller meridianer. De kam användas för Energiflödesterapi. Hit hör stjärmagneter, stavmagneter och Neo-magneter. De svagare magneterna används på reflexzoner, de starkare Neo-magneterna på meridianer. Dessa magneter används bland annat i Su Jok-akupunktur.

Magnetiskt örtplåster (Magic Magnet)

Här används en svag magnetism för att öppna huden så att örterna kan tränga in. De är mycket effektiva för att lindra smärtor. Örterna används inom den traditionella kinesiska medicinen för att lindra smärta. Med magnetismen har de blivit ännu effektivare, och gör att örterna tränger in långsamt under två dygn.

Välkommen in i butiken

Ny lokal!

Vi har flyttat kursverksamheten och behandlingar från Årsta till Bagarmossens Friskvård, Bergsrådsvägen 67. Välkommen dit!
Välkommen dit!
Läs mer

Seminarium om sköldkörteln

Ett seminarium där vi studerar sköldkörteln. Vi går översiktligt igenom kosttillskott. Vi studerar hur man kan behandla sköldkörteln med Su Jok, Twistterapi, ljuspunktur och shiatsu. Omfattande kursmaterial ingår. Söndag 3 april, kl 10-17. Bagarmossens Friskvård, Bergsrådsvägen 67. Anmälan på tel 0708-18 24 57, info@sujok.se

Läs mer

NaturMedicin & Hälsa nr 19

I det senaste nuret av NaturMedicin & Hälsa kan du läsa om: Kolesterolvansinnet (av Steven Acuff), Koppar - ett tveeggat svärd, om kopparförgiftning och elöverkänslighet. Kinesisk ansiktstydning (Anita Lidbert Isaksson), Regndroppstekniken (Maria Dagerberg)
40 kr

Läs mer